Митничар пред Lupa.bg: Мълчат за вируса, шефът е заразен от 2 седмици, ние сме на работа

Ексклузивно
12:45 - 12 Юни 2020
6816
Митничар пред Lupa.bg: Мълчат за вируса, шефът е заразен от 2 седмици, ние сме на работа

Истинска паника е настъпила сред служителите в Агенция "Митници", след като се потвърди информацията на Lupa.bg, че директорът Георги Костов е заразен с коронавирус. Митничарите са в шок, защото са убедени, че той е идвал болен на работа, без никой да бъде информиран за това. На национално съвещание на шефовете на всички териториални агенции, шефът е крещял по митничарите, като от устата му излизали слюнки. 

Още от миналия вторник тръгнал слух, че Костов е хванал опасната зараза, въпреки това никой не го е потвърдил. Наш човек в митниците разказва, как на този ден е имало съвещание, на което са участвали митничари от цяла България. Тогава Костов изпаднал в истерия и започнал да крещи по шефовете на митническите бюра. По този начин от устата му започнали да хвърчат слюнки. Емоциите били сериозни, защото Агенция "Митници" определя 57% от държавния бюджет, разказват присъствали на събранието. 

Вечерта след териториалното събрание, вероятно заради нервите, на Георги Костов му става много лошо и той търси медицинска помощ. Lupa.bg първа написа снощи, че шефът на митниците е болен от COVID-19, а днес информацията бе и официално потвърдена. По наши данни Костов е носил заразата поне 2 седмици преди вторника, когато е било съвещанието. 

Ето какво написа служител на Агенция "Митници" до Lupa.bg днес: 

"Здравейте. Реших се да ви пиша заради случващото се в Агенция Митници. Директорът на агенцията Георги Костов е болен сигурно от седмица, но въпреки това е идвал на работа. От вторник върви слухът, че е болен. Никой обаче не казва нищо. Едва вчера бе съобщено, че е дал втора положителна проба. На въпрос какво ще правим сега и какви мерки ще се вземат бе отговорено, че се чака решение на щаба. Всички служители на Централно митническо управление продължаваме да бъдем държани на работните си места, дума не е казана за разпускането ни, дистанционна работа, дезинфекция на сградата и тестване на служителите. А дните си минават и ние пътуваме всеки ден от и за работа заедно с останалите жители на София."

Според информация на агенцията, служителите са тествани, досега няма заразени. Сградата не е била дезинфекцирана, преди да се разбере, че директорът е болен, категоричен е служителят пред медията ни.