Митов кори Радев: Рекетира ни за пари

Политика
09:33 - 17 Август 2021
2474
Митов кори Радев: Рекетира ни за пари

Тези, които искаха отговорност, трябваше да я поемат. Коалициите са нормални неща в политиката. Това смята зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов по повод провала на преговорите за формиране на редовен кабинет. Пред Би Ти Ви той отново потвърди, че когато получи мандат ГЕРБ-СДС ще го върне. В 10,15 започна консултацията на коалицията при президента Румен Радев. 

„Виждате, че президентът бави втория мандат, което отново е нарушение на Конституцията. Когато няма срок, тълкуванието е във възможно кратък срок“, коментира Митов, въпреки мнението на юристи, че това не е вярно. 

Той разкритикува условието, което Радев поставя за актуализация на бюджета, за да връчи следващия мандат.

„Дайте ми пари или няма да дам втория мандат“, обобщи ситуацията Митов.

Депутатът от ГЕРБ-СДС коментира и темата с икономическия министър Кирил Петков и двойното му гражданство.

„Къде са били службите да кажат това? Г-жа Атанасова е гласувала г-н Петков да напусне КСНС. Президентът си е наложил човека, той действа така – авторитарно и силово. Партиите са гласували той (Петков - б.р.) да остане, защото президентът си е осигурил мнозинството. То няма по принцип такава процедура, но е много показателно да се види, за да се види как волята на парламентарните партии е била потъпкана“, каза Митов.

„Ние искаме установяване на частична противоконституционност на акта за назначаване на служебното правителство, защото има министър с двойно гражданство. Нарушена е Конституцията безсрамно“, коментира още той.

По темата с насилието на антиправителствените протести, Даниел Митов бе категоричен, че ГЕРБ-СДС осъжда агресията.

„Ако някой, нещо е крил, това е НСО, което на подчинение на президента. Има наказани полицаи. Има заведени дела“, обърна внимание депутатът.

Снимка: Агнес Методиева