Митов: Търсим подкрепа първо от ДБ

Засега ГЕРБ/СДС не са водили преговори с нито една партия, обясни кандидатът за премиер

Топ
14:50 - 20 Април 2021
1840
Митов: Търсим подкрепа първо от ДБ

След като взе мандат за кабинет, кандидатът за премиер на ГЕРБ-СДС Даниел Митов обясни, че групата ще търси първа подкрепа от "Демократичня България". Коалицията ще разговаря и с хората на Слави Трифонов.

"Ние ще ги поканим официално на консултации и ще очакваме тогава официалният им отговор", каза Митов и обясни, че ще се търси подкрепа и от останалите "близки по идология" парламентарни сили.

За сега от ДБ многократно са заявявали, че няма да подкрепят правителство на ГЕРБ. Митов обаче изрази мнение, че в парламента "може да се възстанови нормалното държавническо говорене" и обясни, че ГЕРБ-СДС ще поканят и "Има такъв народ" на Слави Трифонов за разговори по предложения кабинет.

Неофициални разговори не сме водили с никого. Ще ги водим официално, както си е по процедура, каза още Даниел Митов и добави, че все още пред ГЕРБ стои и опцията да върнат мандата за правителство, ако не намерят подкрепа.

Първият и най-важен приоритет пред евентуалното правителство на Митов е преодоляването на пандемичната обстановка, обясни още той. Проектокабинетът на ГЕРБ са го съставили Борисов и Митов заедно.

Снимка: Агнес Методиева