Мият улиците в София през деня заради жегите

Общество
19:20 - 12 Юли 2023
1772
Мият улиците в София през деня заради жегите

Поради високите температури в четвъртък и петък - 13 и 14 юли, ще се извърши допълнително миене на улици и булеварди в София, с цел предотвратяване на прекомерно затопляне на въздуха и пътната инфраструктура. Това съобщиха от Столичната община. Дейностите ще започнат след 12:00 часа на обяд. 

Ще се мият основни пътни артерии във всички столични райони - бул. „Акад. Ив. Евстр. Гешов“, бул. „Ген. М. Д. Скобелев“, бул. „Христо Ботев“, бул „Константин Величков“, бул. „Тодор Александров“, ул. „Опълченска“, бул. „Кн. Александър Дондуков“, бул. „Янко Сакъзов“, бул. „Мадрид“, бул. „Кн. Мария Луиза“, бул. „Ген. Данаил Николаев“ и др.

През деня ще продължи и миенето на улици в обособени карета в район „Оборище“, както и миене по график на улици в кварталите. Миенето там се извършва през деня от 7:30 до 16:00 ч., с въвеждане на временна организация на движението. 

Столичният инспекторат създава необходимата организация заедно с екипите на фирмите по чистота. Миенето ще се извърши с цистерна с дюзи. На страницата на Инспектората в банер „Миене“ са обявени всички улици, алеи и обществени пространства, които ще се мият по график. 

Според информация, публикувана на сайта на Столичния инспекторат, през май тази година са измити улици и булеварди с площ от 55 244 дка, през април - 19 260 дка, през март - 2664 декара.