Мийт Лоуф отслабна с 40 кг, стана веган и... умря

Бившият състезател по американски футбол и чукохвъргач се потеше на сцената подобно на Веско Маринов под тежестта на своите 130 кг

Шоу
22:00 - 21 Януари 2022
13261
Мийт Лоуф отслабна с 40 кг, стана веган и... умря

На 74 години от този свят си замина легендата Мийт Лоуф, чийто албум "Прилеп от ада" (Bat out Of Hell), е един от най-продаваните на всички времена. Певецът, реализирал 100 милиона копия от записите си, умря точно когато беше започнал да се грижи за здравето си.

Известен с мощната си физика, бившият състезател по американски футбол и чукохвъргач, десетилетия се потеше на сцената подобно на Веско Маринов под тежестта на близо 130 кг живо тегло. След тежък инфаркт преди 11 години обаче Майкъл Лий Адей, както е истинското име на певеца, стана веган.

Мийтлоуф - слаб и веган

В последните години от живота си изпълнителят тежеше под 90 кг, но това не му помогна особено в здравословен план. През 2016-а той припадна посред концерт и прекрати изпълненията си на живо.

Придвижваше се трудно след няколко операции на гръбнака, а от миналата година е бил и на кислородна терапия, твърдят американските таблоиди.

Талантливият тексасец оставя наследство от $60 милиона, участие в 65 филма и сентенцията, че единственото нещо, което по-дълго и досадно от баладите му, са техните заглавия. За пример може да чуете "Бих направил всичко за любовта (Но не бих направил това)":