Мижав интерес към прайда - жегата спихна ентусиазма

Ирина Флорин и украинецът Орфи ще са сред изпълнителите, които ще участват на концерта на сцената тази година

Шоу
17:05 - 22 Юни 2024
10491
Мижав интерес към прайда - жегата спихна ентусиазма

Участниците в "София прайд" започнаха да се събират на площад "Княз Александър I Батенберг", където тази година ще се проведе събитието. Рекордно малък брой участници зебеляза окото на Lupa.bg. Час след началото не повече от 500-600 човека се пържат на слънцето, още толкова се крият по близките сенки.

Ирина Флорин и Орфи ще са сред изпълнителите, които ще участват на концерта на сцената тази година.

Сред участниците в концерта ще бъде и украинският музикален талант Орфи . В началото на годината участникът от "Гласът на България" беше обект на хомофобско нападение във Варна, но това не го накара да се откаже от преследването на музикална кариера в България и затова ще пее пред хиляди на 22 юни.

Снимки: Lupa.bg

На сцената ще бъде представена за първи път в 17 годишната история на София Прайд и рок музиката в лицето на метъл бандата Overhook. "В Overhook вярваме, че всеки трябва да бъде който иска, стига да не наранява другите. Няма значение каква раса сте или какъв пол. Ако се свързвате с нашата музика - то вие сте част от глутницата", сподели в социалните мрежи рок групата.

Преди прайда се проведе "Шествие на семейството" - част от инициативата "Месец на семейството". Начело на шествието бяха боксьорът Кубрат Пулев и певицата Деси Добрева. Според организаторите целта на мероприятието е да "принуди" държавата да започне конкретна политика по въпроса с демографския колапс в страната.

В инициативата се включват родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство.

Шествието премина от площад "Александър Невски" покрай парламента, Софийския университет, по бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий" и стигна до НДК.