Млад мъж, обвинил Кевин Спейси в секс тормоз, почина внезапно

Нещо за четене
00:22 - 20 Септември 2019
3700
Млад мъж, обвинил Кевин Спейси в секс тормоз, почина внезапно

Един от десетината мъже, обвиняващи актьора Кевин Спейси в сексуално посегателство против волята му, е починал. Малко преди делото му да стигне до съда, младия мъж е издъхнал, а причина за кончината му не се съобщава, съобщи Би Би Си.

Анонимният масажист, представил се с името Джон Доу, твърдеше, че актьорът го е опипвал настойчиво в къща в Малибу преди три години. Терапевтът заведе дело срещу Спейси за сексуален тормоз и телесна повреда, нападение, умишлено причиняване на емоционален стрес и затваряне против волята му. Холивудската звезда отрече всички обвинения и пледира, че е жертва на изнудване.

Новината за смъртта на обвинителя бе обявена в съда в сряда, 18 септември, от адвокатите на актьора. Защитата на ищеца определи постъпката им като ненужен способ да се възползват от мъката на семейството на покойния и допълни, че търсенето на справедливост по случая му изобщо не е приключило.

Анонимният ищец, който обяви, че е решил да не разкрива самоличността си заради страх от "тормоз и лични подигравки", тъй като е хетеросексуален и има партньорка, заведе делото миналия септември. В иска си той твърди, че по време на масаж през октомври 2016 г. Кевин Спейси го е накарал да докосва гениталиите му, преди да го попита дали би правил орален секс с него. Въпреки че терапевта ясно изразил, че това не му се нрави, Спейси му предложил 200 долара бонус, ако стигнат до полов акт и грубо сложил ръката му върху пениса си. 

Делото бе заведено във Висшия съд в Лос Анджелис, но после бе преместено във Федералния съд, а предварителното изслушване по него бе насрочено за май 2020 г.

По-рано тази година прокуратурата в Масачузетс свали обвиненията срещу Кевин Спейси по делото за сексуално посегателство над 18-годишен младеж през 2016 г. Причината за решението бе отказът на ищеца да свидетелства относно липсващ мобилен телефон, който според защитата щеше да докаже невинността на актьора. Смята се, че звездата от "Къща от карти" е платил солидно извънсъдебно обезщетение на младока, за да оттегли обвиненията си.

Полицията във Великобритания продължава да разследва други шест обвинения за сексуален тормоз срещу Спейси, отнасящи се за събития между 1996 и 2013 г. Над 20 мъже до този момент са декларирали, че са били тормозени сексуално от големия актьор. Сред тях е и българина Мартин Мартинов, актьор и модел, който бил грубо опипан по задните части от Спейси на парти в Лос Анджелис през 2012 г.