Млад мъж загина в ПТП край Търговище

Общество
12:48 - 01 Ноември 2022
2206
Млад мъж загина в ПТП край Търговище

Млад мъж е починал при катастрофа край Търговище. Той е водач на едно от трите моторни превозни средства, участници в пътния инцидент, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище.

Произшествието, което затвори за часове главния път София – Варна, е станало около 18:50 часа в местността „Момина чешма“. Правоспособен 45-годишен водач от Търговище с фолксваген „Голф“ на прав участък от пътя е предприел изпреварване на попътно движещ се товарен автомобил пежо „Партнер“, управляван от 52-годишен мъж от града. Автомобилът е навлязъл в лентата за насрещно движение, където е блъснал правомерно движещ се там в противоположна посока лек автомобил БМВ 328, собственост и управляван от 21-годишен мъж от града, уточняват от Областната дирекция на МВР.

Служители на РД на РС ПБЗН - Търговище са оказали съдействие за изваждане от автомобилите на затиснатите шофьори. В МБАЛ-Търговище са откарани двама от водачите - на лекия автомобил фолксваген „Голф“ – с фрактури на горни крайници, бедро и коляно, и водачът на лекия автомобил БМВ, който вследствие на получените при инцидента травми по-късно е починал.

На водачите са взети кръвни проби за химическо изследване за евентуална употреба на алкохол и на наркотични вещества. На единия от тях е взета и проба с „Дрегер“ за наличие на алкохол, която е отрицателна. Образувано досъдебно производство.

Снимката е илюстративна