Младен Маринов: Агитките се палят от напрежението между футболните собственици

„Чертаем план, с който да не позволим това да се случи”, обясни вътрешният министър

У нас
13:45 - 08 Юли 2019
2991
Младен Маринов: Агитките се палят от напрежението между футболните собственици

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов бе част от срещата на премиера Бойко Борисов с футболните босове. Той обясни, че отношенията между клубните шефове влияят на поведението на агитките по стадионите. По думите му - феърплей между собствениците ще спомогне да се намали футболното хулиганство.

„Поведението на агитките до голяма степен е функция на това, което се случва по клубовете, на терена и в отношенията на собствениците. Много е важно там да има феърплей и да няма напрежение, което да рефлектира върху феновете”, заяви министър Младенов.

Нашата компетентност е разследване и разкриване съвместно с прокуратурата. В това си качество присъствах на тази среща, заинтересован за обществения ред, как ще преминават срещите в бъдеще и каква ще е общата ситуация около футбола. Това, което взимаме като мерки, няма как да ви го кажа. Целта е да не се купуват мачове, да няма натиск върху съдии, длъжностни лица и т.н. Чертаем план, с който да не позволим това да се случи.

Знаете, че говоря само с факти. Срещата не бе по конкретен повод или сигнал. Тя е концептуална и затова е в навечерието на новото футболно първенство”, каза още шефът на МВР.