Младен Маринов : Няма данни за убийство в Костенец

Мъртвият не бил роднина на издирвания Стоян Зайков

Новини
15:43 - 15 Май 2019
2116
Младен Маринов: Няма данни за убийство в Костенец

На този етап данните не сочат, че става въпрос за второ убийство в Костенец. Това обясни вътрешният министър Младен Маринов в парламента по повод намерения труп сутринта в съседство на къщата на издирвания шести ден за убийството на жена си Стоян Зайков.

"На този етап не можем да говорим, че има насилствена смърт. Изследваме и двете версии. Няма данни да е имало стрелба на място, както и динамика от борба", уточни Маринов.

"На този етап, сутринта в ОД на МВР-София е получен сигнал за лице, което не се е явило на работа. Колегите са проверили адреса и са намерили труп на мъж, сформиран е екипът, включително със съдебен лекар и започва огледът на място", добави той. По думите му чак след приключване на огледа ще може да се дадат повече подробности, а на мястото са главният секретар на МВР и шефът на ОД на МВР-София.

"Не е известна на полицията и роднинска връзка между издирвания, убитата жена и намерения мъртъв мъж тази сутрин. Единствената връзка е, че къщата му се намира в съседство на издирвания Зайков, стана ясно от коментара на Младен Маринов.

42-годишен братовчед на издирвания Стоян Зайков – Чане, е откритият мъртъв мъж по обед в Костенец. Това съобщава Trafficnews.bg. Към момента официалната версия е, че Валентин - Вальо е починал от високо кръвно и сърцебиене.

Пловдивският сайт обаче съобщава, че той е застрелян с ловна пушка в шията, макар МВР шефът Младен Маринов да обяви, че все още няма данни за насилствена смърт на мъжа.

От години двамата били в лоши отношения, защото няколко пъти Чане ги е обирал. "Значи аз бях 6 клас, когато ни обра и тогава пак така - цялата полиция, с месеци не го намериха. 6-ти клас, каква психика трябва да имаш, че да можеш да се криеш? Нали трябва да ядеш. Какво ще ядеш, като се криеш. Дано не е това, сега. Дано го намерят", каза Валентин.

Още първия ден след кървавото убийство той бил отведен на разпит в полицията. Още тогава се сетил че "става нещо страшно".

Валентин разказа, че се страхува да не му се случи нещо.

Накрай той сподели, че Чане изобщо не се разбирал с жена си, но много добре се грижил за сина си. 

Припомняме ви, че Стоян Зайков – Чане изчезна безследно след като преби и застреля бившата си приятелка и майка на сина му Милена Шишкова. Вече шести ден няма следа от бившия затворник, въпреки усиленото издирване, в което участват полицаи и барети.