Младен Маринов в ГЕРБ листите като експерт

Личности
08:48 - 02 Март 2021
2693
Младен Маринов в ГЕРБ листите като експерт

Бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов се завръща в политиката. Той ще води листата на ГЕРБ за парламентарните избори в Софийска област.

"В разговор с премиера Борисов той ми каза, че членове на ГЕРБ от цялата страна са предложили моята кандидатура. Обмислих нещата и смятам, че с опита, който имам, това е една възможност да продължа да бъда полезен на системата за сигурност и на колегите", каза пред БТВ Младен Маринов. Той заяви, че влиза от гражданската квота като експерт.

"Мисля да заложа на моята експертиза. Трябва да има и политика, но тя ще е насочена към развиването на системата за сигурност. Не съм член на ГЕРБ и не съм мислел по този въпрос", каза Маринов. На въпрос дали е бил министър на ДПС, той заяви, че е министър на българското правителство.

По случаят "Росенец" и подадената оставка той заяви: "Създаде се напрежение, приех да поема отговорност ти да подам оставка. От гледна точка на времето не смятам, че полицията допусна грешка. Те пазиха обществения ред и не допуснаха две силно озлобени една към друга групи да се съберат и да се стигне до физически сблъсък", каза Младен Маринов.

На въпрос "Имаше ли полицейско насилие на протестите пред МС" той зави: "Не искам да говоря дали се допусна полицейско насилие, а дали полицията допусна да се наруши гражданския мир. Смятам, че колегите си свършиха перфектно работата. Българските полицаи бяха атакувани и унизени. Това беше брутално погазване на държавността".

Той призова институциите да се уважават. На въпрос кой е отговорен за скандала с джиповете на МВР Младен Маринов заяви, че сама по себе си поръчката на джиповете не е порочна. По думите му проблемът в случая е защо е сменена техническата спецификация и поръчката е насочена към друг продукт. "

Обществените поръчки се провеждат по строги правила. Самата й същност се заключава в техническата спецификация, която се изготвя. Доколкото знам, тъй като това не е било предмет на моята работа, техническата спецификация е била направена от хората, които реално ще работят с тези средства и е била направен така, че да се закупят автомобили с висока проходимост. Впоследствие по време на служебния кабинет тази спецификация е променена", обясни бившият вътрешен министър.