Младеж плаши с пистолет на пътя

Новини
12:48 - 23 Юли 2024
1639
Младеж плаши с пистолет на пътя

Младеж от село Сушина е отправил заплахи с пистолет, докато шофира, към друг водач, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Шумен.

Снощи, около 22:40 часа, на ул. „Марица“ в Шумен 20-годишен мъж от село Сушина, при управление на лек автомобил „БМВ“ с шуменска регистрация, е насочил пистолет срещу 24-годишен мъж от града, който бил зад волана на лек автомобил „Фолксваген“ с шуменска регистрация, както и срещу 24-годишен пътник.

След подаден сигнал полицейски служители от Шумен са извършили проверка в лекия автомобил „БМВ“ и намерили газов пистолет, четири боеприпаси за него, метална палка, електрошок, метален бокс и два лютиви спрея.

Служителите на Областната дирекция на МВР в Шумен са разкрили 49,37 процента от престъпленията, които са разследвали през първите шест месеца на 2024 г. В сравнение със същия период на миналата година се отчита ръст на разкриваемост на престъпленията с 1,44 на сто. Областната дирекция на МВР в Шумен отчете спад на престъпленията и увеличение на разкритите криминални деяния през 2023 г.