Младежи опитаха да прекарат през страната бежанци

Пишман каналджиите са арестувани и обвинени за незаконния трафик

Общество
11:40 - 13 Октомври 2020
1193
Младежи опитаха да прекарат през страната бежанци

Районната прокуратура в Свиленград привлече като обвиняеми 21-годишен мъж и 17-годишен младеж за подпомагане на 11 чужди граждани незаконно да преминат през страната, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Т.Д. /21 г./ и В.В. /17 г./ осигурили транспорт на преминали у нас от Турция иракчани и сирийци.

На 8 октомври край свиленградското село Маточина полицейски служители опитали да спрат лек автомобил. Той не се подчинил и продължил да управлява колата по пътя към село Левка, където е бил спрян.

Установено е било, че в автомобила пътували 11 граждани на Ирак и Сирия. Те били влезли незаконно у нас през "зелена" граница. Обвиняемият В.В. също бил в автомобила, като с Т.Д. заедно отишли да чакат и посрещнат мигрантите в близост до границата, след което трябвало да ги превозят във вътрешността на страната, уточниха от прокуратурата.

Районният съд в Свиленград е определил на 21-годишния Т.Д. мярка за неотклонение "задържане под стража", а спрямо В.В. е била взета мярка "Надзор на инспектор при Детска педагогическа стая" след искане на прокуратурата от 12 октомври. Т.Д. вече има условна присъда, допълват от обвинението.