Младежите в БСП също скочиха на Нинова

Политика
18:21 - 06 Май 2020
3471
Младежите в БСП също скочиха на Нинова

Младежкото обединение в БСП също се разгневи на лидера си Корнелия Нинова. Младите в столетницата са излезли с позиция в защита на съкратените вчера от лидерката служители на "Позитано" 20.

Във вторник стана ясно, че Нинова е съкратила половината организационен отдел, в който работи и зам.-председателят на младежката организация Атанас Атанасов.

Корнелия Нинова аргументира решението си за драстичните съкращения с липсата на средства след орязването на субсидиите. В същото време обаче тя критикува правителството, че не предприема нищо за хората, останали без работа и без доходи. И дори внася свои предложения за подпомагане на семейства.

В писмо до всички членове на Националния съвет на партията младежите социалисти призовават Нинова да преразгледа решението си.

“Изразяваме искрената си изненада от начина, по който бяха съкратени другари и колеги от Организационния отдел на партията. За нас буди недоумение фактът, че по средата на отчетно-изборна кампания, с напълно несъстоятелни аргументи, на трудовата борса са изпратени млади и образовани хора, ползващи се с огромно доверие от партийните структури, избрани в национални органи на БСП и Младежкото обединение”,

пишат от ръководството на младежката организацията. Те не пропускат и факта, че “съкращенията на млади хора се случват в деня, в който Българската социалистическа партия на пресконференция поиска от правителството мерки за безработните, за земеделски производители и други, пострадали от ограниченията на извънредното положение.