Mлади мъже пребиха до смърт човек на улицата в Добрич

По тялото на жертвата е имало множество травматични увреждания

Новини
17:24 - 22 Октомври 2022
4925
Mлади мъже пребиха до смърт човек на улицата в Добрич

Окръжна прокуратура–Добрич привлече към наказателна отговорност за убийство по хулигански подбуди двама млади мъже от града. Д.Д. на 21 г. и К.П. на 29 г. са задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им в съда за разглеждане искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“, предаде Dariknews.bg. 

Жертвата, 52-годишен мъж е намерен на улица в Добрич в петък в безпомощно състояние. Той е отведен в болнично заведение, където въпреки усилията на лекарите малко по-късно починал. Назначената съдебно-медицинска експертиза установила, че мъжът е станал жертва на тежко криминално престъпление и смъртта му е насилствена.

По тялото му са установени множество травматични увреждания, показващи, че той е станал жертва на побой.

Незабавно във връзка със случая били предприети множество процесуални действия и действия по издирване на извършителите на тежкото престъпление. В хода на разследването били събрани доказателства за съпричастността на двамата обвиняеми към убийството, като станало ясно, че са го извършили по хулигански подбуди.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура в Добрич. Предстои в съда да бъде внесено и разгледано искането на наблюдаващия прокурор за налагане на най-тежката мярка за неотклонение.