Младият Стоян, заклал баща на 3 деца , остава в ареста

Новини
16:44 - 07 Април 2020
2395
Младият Стоян, заклал баща на 3 деца, остава в ареста

Ямболският окръжен съд остави в ареста 19-годишния Стоян Бъдев, обвинен за убийството на 42-годишен мъж в Елхово на 2 април.

Жертвата Салиф Т. е намушкана 15 пъти с нож в дома на извършителя Бъдев. Убийството е извършено около 23:30 ч.  пред очите на майката на младежа. След клането Стоян избягал и се укривал близо денонощие, но е издирен и задържан на 3 април.

Той е обвинен в умишлено убийство по чл.115 от НК, за което законът предвижда от 10 г. до 20 г. затвор. Според прокуратурата е налице  обосновано предположение за това, че Стоян Бъдев е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че задържаният би могъл да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия. Определението може да бъде обжалвано пред Апелативния съд в Бургас.

Според една от версиите кървавата драма в Елхово е причинена след влошени междуличностни отношения между жертвата и убиеца. Намушканият мъж държал краъйпътно заведение, в което работела майката на Стоян.