ММА боецът Георги Валентинов пред Lupa.bg: Простих на Златка, не е лош човек!

Сърцето ми е свободно, не съм правил секс от 9 февруари – изповяда се риалити героят

Нещо за четене
17:00 - 19 Май 2023
18642
ММА боецът Георги Валентинов пред Lupa.bg: Простих на Златка, не е лош човек!

Георги Валентинов е роден през 1993 г. в Стара Загора. Още на 10-годишна възраст Георги започва да тренира таекуондо, но явно там предизвикателствата не са били на нивото, което той е търсил - затова и решава да премине към ММА. Първата му професионална ММА битка е едва на 18, когато за период от година той записва 6 двубоя. В цялата си кариера Георги има участие в България и в чужбина в разнообразни турнири, а преди няколко седмици се завърна от  Карибите, където се снима последния сезон на „Сървайвър“. В шоуто той претърпя метаморфоза, показа колко е силен и прости на Благой Георгиев, който му открадна Златка Райкова – бивша годеница и на Жоро. Валентинов и Благой си простиха в шоуто и излязоха от него като най-добри приятели. Двамата са категорични, че ще запазят дружбата си. Пред репортер на Lupa.bg Жоро говори за поуките от шоуто, прошката, за Златка, Благой, предателствата, спорта и любовта.

- Доволен ли си от представянето си в „Сървайвър”?

- Да, много съм доволен. „Сървайвър” е едно незабравимо преживяване за мен. Претърпях много голям положителен катарзис. Срещнах много и различни хора и се чувствам много добре. Благодарен съм, че се случи точно когато имах най-голяма нужда. Вътре осъзнах, че когато един или двама човека ти кажат, че имаш проблем, може и да не се вслушаш в тях, но когато 7-8 човека ти кажат, че дадено нещо ти е проблем, е редно да се вслушаш в тях. Благодарение на Киро (певецът Кирил Хаджиев – Тино, б.а.) и съветите, които ми даваше, след предаването тръгнах на психолог. Чувствам се много добре и съм му благодарен.

- В България все още се пренебрегват посещенията при психолог и се гледа с насмешка на хората, които ходят.

- Да, защото хората не смеят да признават за своите проблеми и да говорят за тях. Крият се зад проблема, а той не се решава така. Проблемът се решава на глас и няма проблем, който не може да бъде решен.

- Кое ти беше най-трудно в шоуто?

- Че нямах връзка с реалния свят. Не знаех дали родителите и близките ми са добре. Имах приятел, който чака за трансплантация, но първо трябваше да му се стабилизира състоянието. Не знаех нищо за него и се притеснявах. Най-много ми липсваше връзката с близките. 

- Зрителите видяха ли истинския Георги Валентинов?

- Мисля, че да. Видях много положителни коментари за себе си и това може само да ме радва. На моменти бях импулсивен, но виждам, че и това е коментирано положително. Винаги съм се стремял да бъда справедлив.

- Вече имаш много фенки. Свободно ли е сърцето ти?

- Да, свободно е. Не съм правил секс от 9 февруари. Това са повече от 90 дни.

- Какви са изискванията за жената до теб?

- Трябва да гледаме в една посока за сериозните неща от живота. Да създадем семейство, да се подкрепяме, да се разбираме, да се развиваме в своите области. Това са най-важните неща. Ако аз харесвам екстремните спортове, а тя не, или пък аз ходя всяка неделя на църква, а тя веднъж в месеца – това не е проблем. Аз вече искам семейство и не се виждам с жена, която все още иска само да излиза и не се е наживяла.

- Златка Райкова бе попитана в Инстаграм дали  ти си й крещял, а тя те защити и каза – „лошият не е той, напротив. Той е добър човек в душата си. Не се заблуждавайте".

- Не знаех, че го е казала. Смятам, че тя все още е емоционална след тяхната раздяла (с Благой Георгиев, б.а.). Тя също не е лош човек и аз го знам.

- Би ли й простил?

- Аз съм простил отдавна и на нея, и на Благой. Не съм Господ, че да ги съдя. Това, че те постъпиха така тогава, си е за тяхна сметка. Това е тяхната карма и връзката не им се получи.

- Наскоро се шегуваше с Благой, че ще участва е „Ергенът”. Ти би ли участвал?

- Не знам, не съм се замислял. Бих помислил, ако след време все още съм свободен.

- Снежана Макавеева каза, че Божана Кацарова се страхува за живота си заради теб?

- Това е емоционално изказване, което е под влиянието на глад и изнервеност. И със Снежана, и с Божана сме в прекрасни отношения. И двете доказаха, че са много силни жени, отделно са се доказали и в своята сфера. Ние сме много близки и се чуваме почти всеки ден.

-  Смяташ ли, че всички участници бяха себе си в шоуто?

- Не, но това е личен избор. Всеки сам решава какво ще покаже и разкрие от себе си. Аз бях истински. Всеки един ден гледам да бъда по-добрата версия на себе си.

- С кого от останалите ще останеш в приятелски отношения?

- С Благой сме най-близки, възвърна се приятелството ни. С всички останали съм в нормални и добри отношения.

- Имаше слухове, че  Благой живее във вас?

- Не, глупости. Той си има дом. Всеки си живее сам, не живеем заедно.

- Какво те мотивира да продължиш, когато нещо в живота не се получава?

- Винаги е най-лесно да се откажеш и винаги е опция. За мен най-силните мъже са тези, които се изправят когато паднат и след това отново продължават.

- Какво може да те вбеси?

- Предателството и лъжата. Аз съм човек на действията, не на думите.

- Ти си силен физически мъж. В последно време все повече жени стават жертви на домашно насилие. Какво мислиш по въпроса?

- Това са слаби и комплексирани мъже, които нямат смелостта да дойдат в залата по ММА и вътре да си изкарат каквото имат. Има доста неуверени мъже, които виждат, че жените им са харесвани и от други, но те самите не се чувстват достойни за половинката си и това ги комплексира. 

- Ти ревнив ли си?

- Само ако ми дават повод, но мисля, че нещата приключват, ако се стигне дотам.

- Ти си силно вярващ. Как стана толкова набожен?

- Още от дете съм вярващ. Родителите ми ме водеха редовно на църква, но през 2012 г. Станислав Недков – Стъки ме въведе във вярата с книги, причастие, изповеди.

- Какво ти предстои след „Сървайвър”?

 - Имам няколко проекта. Отварям своя модна линия. Правя ютюб канал за здраве и спорт. Искам да продължа с ММА кариерата си след паузата, която имах. Година и половина не съм се бил, но съвсем скоро се надявам да се завърна на ринга.