МНЕНИЕ: Румен Радев е флагманът на промяната

Президентът се опълчи на една 12-годишна власт, абсолютно безконтролна и подгизнала от корупция, коментира Велислава Дърева

Политика
16:19 - 27 Ноември 2021
5417
МНЕНИЕ: Румен Радев е флагманът на промяната

"Румен Радев е човекът, който още преди 5 години спечели доверието на хората и имаше един чудесен първи мандат. Той започна своята битка срещу корупцията, олигархията, мафията, задкулисието, не от площада, а от самото начало. Площадът беше – ерупцията на обществото". Това коментира Велислава Дърева в "Денят започва" с Георги Любенов.

„Радев е флагманът на потенциала на промяната, защото хората видяха в негово лице човека, който олицетворява тяхната дълбока нетърпимост към разграбването на държавата, към една 12-годишна власт, която е абсолютно безконтролна, подгизнала от корупция“, коментира журналистът.

При предишните два парламента, Дърева е имала притеснението, че енергията на гражданското общество изтича като вода в пясък. „Но на изборите 2 в 1, появата на „Продължаваме промяната“ и кандидатирането на Румен Радев, възродиха отново тази енергия“ , каза тя.

„Дали успехът на „Продължаваме промяната“ е знак за преобръщане в общественото съзнание или е порив към една надежда, която е натрупана след много безнадеждност в продължение на години - за мен това е много важен въпрос, да видим как ще се развият нещата“, сподели Дърева.

Тя е категорична, че Румен Радев не си е направил партия.

„Президентът няма власт, в конкретния смисъл на думата, а той има влияние. Това е най-голямата власт, която може да притежава човек. Видя се, че това влияние е плодотворно“, допълни тя.