Мнима служителка на ВиК и топлофикация извършва множество кражби в София

В хотелската ѝ стая са намерени откраднати часовници, златни накити, банкови карти

Крими
10:56 - 02 Октомври 2023
2731
Мнима служителка на ВиК и топлофикация извършва множество кражби в София

Служители на Шесто районно управление задържаха 39-годишна жителка на Перник, която е извършила множество кражби на територията на столицата.

Разследването започнало на 24 септември, когато възрастна жена потърсила помощ в районното управление, след като установила, че от дома ѝ е извършена кражба на парична сума. Тя разказала, че непозната жена се представила за служител на топлофикация и под предлог, че трябва да отчете данни от монтираните устройства, влязла в жилището. Едва когато си тръгнала, стопанката на дома установила липсата на 800 лева, посочват от пресцентъра на МВР.

Вчера 39-годишната жена е задържана в района на планински кът за отдих. Според първоначалната информация, по идентичен начин – представяйки се като служителка или на ВиК, или на топлофикация, задържаната е извършила множество аналогични престъпления. При претърсванията в обитавана от нея хотелска част са намерени множество вещи, обект на престъпления, в това число - часовници, златни накити, банкови карти. 

Работата по документиране на цялостната престъпна дейност на задържаната продължава. Предстои събраните материали по образуваното досъдебно производство да бъдат докладвани в Софийската района прокуратура.