Много дъжд до часове

Новини
22:34 - 29 Април 2024
64590
Много дъжд до часове

През следващото денонощие над по-голямата част от страната облачността ще е значителна и на много места в Централна и Източна България ще има валежи от дъжд, в източните райони ще са значителни по количество. Над Югозападна България преди обяд ще бъде предимно слънчево, но в следобедните часове ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми.

Ще продължи да духа умерен източен вятър, в източната половина от североизток. Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, а максималните - между 17° и 22°, по-ниски в Югоизточна България 13°-16°. В София минималната ще бъде 8°, максималната – около 20°. 

Над планините облачността ще е значителна с валежи от дъжд, над 2200 m – от сняг. След обяд на места в Рило-Родопската област ще прегърми. Ще духа умерен и силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра - около 4°.

По Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. На места, главно по южното крайбрежие, валежите ще са значителни по количество. След обяд над Северното Черноморие облачността ще се разкъса. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър.