МОДЕН ДИКТАТОР: Иван Гешев сложи знака на прокуратурата на маската си (СНИМКИ)

Общество
14:44 - 01 Юли 2020
8299
МОДЕН ДИКТАТОР: Иван Гешев сложи знака на прокуратурата на маската си (СНИМКИ)

Носенето на маска за лице се превърна в нещо съвсем нормално, дори задължително, след като много страни по света въведоха мярката в опит да ограничат разпространението на коронавируса. Модните дизайнери естествено започнаха да предлагат най-различни маски, като тя вече се превърна не толкова в досаден елемент, колкото в красив моден аксесоар.

А редица личности избраха да изявят себе си и чрез носенето на специални дизайнерски маски или пък на маски с определени знаци и цвят. Така например главният прокурор на България Иван Гешев от самото начало на извънредното положение категорично заложи на черния цвят и на официални публични мероприятия се появяваше само с черна маска от плат, която според правилата закриваше устата и носа му. Заедно със спец маската обвинител номер 1 неизменно носи и слънчеви очила, а когато е по-хладно и каскети в различни разветки - както от по-тъмната гама, така и от по-светлата.


Днес в парламента обаче Иван Гешев направи впечатление с друга своя маска, която слага само при специални поводи - черна, брандирана със знака на прокуратурата на Република България в бяло. В пленарна зала той представи Доклад за прилагането на закона и за дейността на прокуратурата и на разследващите органи през 2019 г. 

На брифинги в МВР главният прокурор също слага маска със знака на прокуратурата, очевидно, за да се отличи от останалите присъстващи като вътрешния министър Младен Маринов или шефове на служби.

Снимки: АГНЕС МЕТОДИЕВА