Молдовец карал мигрантите от катастрофата на Околовръстното на София

Новини
14:17 - 17 Септември 2024
656
Молдовец карал мигрантите от катастрофата на Околовръстното на София

Кола с мигранти предизвика тежка катастрофа на Околовръстното на София снощи. Днес от полицията изнесоха подробности около случая.

Чужденецът, превозвал незаконно мигранти, е молдовски гражданин. Това съобщиха от СДВР. Сигналът за подозрителна кола с румънска регистрация е постъпил вчера в Столичната дирекция на полицията.

Колата се е движела по АМ „Тракия". Около 18.00 ч. служителите на реда забелязали автомобила и своевременно подали сигнал със стоп-палка, за а спре.

Шофьорът не се подчинил. Веднага било предприето преследване от безопасно разстояние с включени светлини и звуков сигнал. Следва изграждане на временен КПП за принудително спиране на нарушителя, пише bTV.

Поради засиления трафик и агресивното шофиране на водача, преди достигане до контролния пункт на Околовръстното на София близо до бул. „Ботевградско шосе" - той е се удря в друга кола.

Пострадалата шофьорка е транспортирана до болница с контузия на главата и след преглед е насочена за домашно лечение.

Полицията установява самоличността на водача - 20-годишен гражданин на Молдова.

Станало ясно, че в превозното средство са били натъпкани 10 чужди граждани – девет мъже и една жена без документи за самоличност, по техни данни - граждани на Сирия.

Задържани са за 24 часа. Извършен е оглед, води се бързо производство.