Молдовският министър-председател разговаря с българския президент

Новини
09:43 - 02 Март 2024
1463
Молдовският министър-председател разговаря с българския президент

Регионалните и глобалните предизвикателства, реформите, провеждани от правителството за повишаване на благосъстоянието на гражданите, както и активизирането на молдовско-българското сътрудничество в ключови области бяха сред темите, които обсъдиха премиерът на Молдова Дорин Речан и президентът на България Румен Радев, съобщиха от правителствения отдел "Комуникации", предаде МОЛДПРЕС.

Лидерите обсъдиха и последните събития в областта на сигурността в региона и опитите за дестабилизиране на нашето общество с цел подкопаване на перспективите за интеграция в ЕС.

"Въпреки всички предизвикателства, присъединяването към голямото европейско семейство е приоритет и ние вървим твърдо напред в осъществяването на необходимите реформи", каза молдовският премиер.

Страните приветстваха откриването в Тараклия на филиала на Русенския университет "Ангел Кънчев" в България. Това ще подобри качеството на образованието и професионалното обучение на младите хора в южната част на страната, условията на труд на учителите, а завършилите ще получават дипломи по специалности, акредитирани и признати в Европа.