Молец и 100 Кила част от Карнавал Габрово 2024

Участие в събитието ще вземат още RDMK, Васил Петров и Dolapdere Big Gang

Актуални новини
11:31 - 22 Април 2024
2754
Молец и 100 Кила част от Карнавал Габрово 2024

От 17 до 19 май Габрово ще се превърне в сцена на пъстроцветно карнавално шествие, музикални спектакли, изложби и богата културна програма, обединени под мотото "Make КАРНАВАЛ, not war".

Балканската сензация Dolapdere Big Gang пристигат в България специално за събитието.

Златният глас на България – Васил Петров ще ни пренесе в магията на музиката с пътешествието „The Best of Vassil Petrov”.

Култовата група Молец ще закрие събитието с безплатен концерт. Музикалната програма предлага разнообразие за всички възрасти и вкусове.

"Make КАРНАВАЛ not war" - фестивалът на хумора и сатирата, известен с уникалната си атмосфера и разнообразие, ще се проведе в периода 17-19 май и обещава незабравими моменти за всички почитатели на културата и забавленията.

Фестивалната програма започва в Деня на Габрово – 17 май с множество културни събития през деня, а вечерта центърът на града ще се превърне в сцена за златния глас на България Васил Петров, който ще ни пренесе в магията на българската музика с пътешествието "The Best of Vassil Petrov", изпълнявайки най-обичаните си песни в компанията на виртуозни музиканти - Живко Петров (пиано), Радослав Славчев - Riverman (бас) и Димитър Семов (барабани).

Веднага след това рязко ще сменим ритъма с група RDMK и техните емблематичните хитове, обещавайки незабравимо музикално преживяване.

В деня на карнавала, 18 май, гостите на града ще се забавляват с колоритното карнавално шествие, когато през деня около 80 карнавални картини и 25 макета ще оживеят по централните улици на града, носейки послание за мир и хумор, а вечерта на площад Възраждане ще се проведе грандиозен концерт.

Събитието ще открие проектът на Румънеца, FolkustiX, обединяващ фолклорни мотиви с модерно звучене; обичаният българки рапър 100 Кила ще ни зареди с енергия и емоции; сензацията от Турция Dolapdere Big Gang ще представи световноизвестни хитове с микс от балкански бийтове, фънк и джаз, а DJ MC Камен ще завърши вечерта с DJ сет.

Следкарнавалният ден - 19 май ще бъде закрит с концерт на носителите на 4 награди на БГ Радио група Молец, които ще огласят града с авторска музика, съчетаваща рок, поп и алтернативни елементи.

Освен музикалните изпълнения Фестивалът на хумора и сатирата предлага и редица други забавления и инициативи:

- "Нарисувай Габрово" - инициатива, включваща деца от габровските училища, които ще украсят градския площад.

- Концерт от популярна и джазова музика с Оркестър „Габрово“.

- Изложба на габровските художници, посветена на Празника на града

- Национален карнавал ревю на котки – Розмари Казасова на 18 май.

- Детско шествие "Карнавална уличка на чудесата" и детски мини карнавал.

- За гастрономите и ценителите на стари рецепти – Празник на щирника

- Карикатуристи в парка

- Следкарнавална гюрултия по етърски

- Лятно театро за всички

- Творчески арт ателиета, дни на отворени врати в културните институции, нощ на музеите

Организаторите от Община Габрово призовават града да се превърне в столица на мира по време на най-стария и пищен карнавал в страната, използвайки своята богата традиция в хумора и сатирата.