МОЛЕТЕ СЕ ЗА КРАЛЯ: Пеле умира

Бразилецът, смятан за най-добрия футболист на всички времена, живее последните си дни

Топ
15:33 - 03 Декември 2022 (обновена)
14293
МОЛЕТЕ СЕ ЗА КРАЛЯ: Пеле умира

Краля на футбола Пеле може би живее последните дни от живота си. Легендарният бразилец е бил преместен в отделението за палиативни грижи на болница "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло.

Химиотерапията, на която бе подложен заради рак вече е престанала да действа, твърдят от ESPN.

Едсон Аранчис до Насименто, определян като най-добрия футболист на всички времена, бе приет в болница целият подпухнал. След това се появиха твърдения, че състоянието му е стабилно. Палиативните грижи са за пациенти в края на живота, като се облекчават болките им до смъртта.

Състоянието на най-великия футболист в историята се е влошило критично, съобщи и в. "Дейли Мейл". Преди дни 82-годишният бразилец постъпи отново в болница "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло, където вече бе подложен на химиотерапия за рак на дебелото черво през септември 2021-а. Сега обаче са се получили усложнения от заболяването.

От болницата твърдят, че състоянието на Пеле е стабилно и той е лекуван от респираторна инфекция. Бразилски медии обаче твърдят, че основното му заболяване е вече в твърде напреднал стадий. Според някои информации той е вече на палиативни грижи, каквито се полагат на пациенти с потенциално животозастрашаващи заболявания или състояния в края на живота им.

В Бразилия вече отправят молитви за здравето на Краля на футбола. Бившият му клуб "Сантос" излезе със съобщение: "Целият свят е с теб и ти желае най-доброто."

А френският национал Килиан Мбапе, който в последните години демонстрира приятелството си с Пеле, написа в "Туитър": "Молете се за Краля!".

Снощи на кулите близнаци "Ал Джабер" в Лусаил (Катар) бяха прожектирани ликът на Пеле и бразилският национален флаг с надпис - "Оздравявай бързо!". 

Пеле е единственият футболист в историята на футбола, който е ставал три пъти световен шампион.