Молодцы! Русия ни обвини в опит да я подчиним

Актуални новини
15:15 - 02 Февруари 2021
8375
Молодцы! Русия ни обвини в опит да я подчиним

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова отново взе България на прицел. И обвини страната ни в намеса във вътрешните работи на Москва и в опит за подчинение на Русия.

„Присъствието на чуждестранни дипломати на съдебния процес срещу Алексей Навални е саморазкриване на грозната и незаконна роля на Запада като цяло и на опитите му да държи Русия в подчинение”, написа на страницата си във "Фейсбук" Захарова.

Ето какво гласи целият й пост в социалната мрежа:

Според информационните агенции около 20 представители на посолства на западни държави като САЩ, Великобритания, България, Полша, Латвия, Литва, Австрия са пристигнали на заседанието на Симоновския окръжен съд.

Да припомня, че обикновено дипломатите в чуждестранни съдилища подкрепят своите граждани. Дори западняците да припознават Навални като "свой", той е гражданин на Руската федерация. Това вече не е само намеса във вътрешните работи на суверенна държава. Това е саморазкриване на грозната и незаконна роля на Запада като цяло и на опитите му да държи Русия в подчинение.

Или може би е опит за психологически натиск върху съдията? Не изключвам, че до голяма степен са замесени натовски милиони (напр. британски и американски) в противозаконни дейности на руска територия. 

Обвинението на Мария Захарова идва броени дни, преди в България да пристигне новият руски посланик Елеонора Митрофанова.