Моловете отвориха врати, младежите щурмуват смело (СНИМКИ)

Новини
15:16 - 18 Май 2020
2155
Моловете отвориха врати, младежите щурмуват смело (СНИМКИ)

На плахо присъствие от клиенти се „радваха“ моловете в първите часове, след като отново заработиха след цели 2 месеца пауза. Повечето посетители, естествено, се оказаха младежите. Докато по-възрастните предпазливо оглеждат витрините и стоките по щандовете, тийнейджърите обикалят на групи и влизат смело от магазин в магазин, видя репортер на Lupa.bg.

Търговските центрове отвориха врати при стриктни мерки за безопасност –всички продавач-консултанти са с ръкавици и маски и призовават клиентите си да не се доближават плътно към касите в магазините. В повечето бутици има и дезинфектанти за клиентите.

Периодично се дезинфекцират подовете и всички повърхности, и ескалаторите, където се допускат само по 7 души, през метър и половина разстояние.

В асансьорите влизат по четирима, но малко от посетителите посмяха да се качат в кабинките и предпочетоха подвижните платформи. На входа на магазините има служител - филтър, който следи да влизат по двама души в търговските обекти, за да няма скупчване от хора.   

Макар че пробите на дрехи са позволени, повечето, мнозина направих сефте покупка без  да премерят дрехите, споделиха продавачи в един от големите столични молове.

  

До решението за отварянето на търговските центрове в понеделник се стигна след среща на премиера Бойко Борисов с представители на бранша в петък. Търговците изразиха притеснението си от твърде дългата пауза и споделиха, че загубите им от затварянето им са огромни.

На срещата бяха и здравният министър Кирил Ананиев, министърът на икономиката Емил Караниколов и шефа на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски.

СНИМКИ: АГНЕС МЕТОДИЕВА