Морето изхвърли труп на крава

Животното е било без ушна марка, предстои предаването му за унищожаване

Новини
18:46 - 15 Юни 2023
5817
Морето изхвърли труп на крава

Тяло на мъртва крава е било изхвърлено от морето в района на Черноморец. Община Созопол на място е изпратила тежка техника, която да изтегли трупа, съобщава БТА. Предстои предаването му за унищожаване.

Очаква се и разпореждане на отговорните институции за извършването на дезинфекция на мястото – скалист бряг в местността Таласакра.

От пресслужбата на Българската агенция по безопасност на храните уточниха, че животното е било без ушна марка, указваща, че е отглеждано на територията на Европейския съюз.

Припомняме, че това е трети случай от началото на летния сезон, при който труп на крава изплува по Черноморието. В началото на юни такъв се появи на плаж “Корал“, а няколко дни по-късно и на брега край нос Червенка, отново край Черноморец.

Подобни случаи по българското крайбрежие на са рядкост, особено през летните месеци, но до този момент няма официално заключение за това откъде са животните, тъй като почти всички са без ушна маркировка.

През лятото на 2019 година на плажа в Обзор туристи се натъкнаха на четири мъртви крави. Тогава властите обясниха, че вероятно са паднали от товарен кораб, превозващ добитък в Черно море.