Морето пак бушува , има силно мъртво вълнение

Новини
10:15 - 15 Август 2019
4646
Морето пак бушува, има силно мъртво вълнение

Морето остана неприветливо за летовниците и продължава да е бурно и с мъртво вълнение. Такова е положението почти по цялото Черноморие в момента. Това бе и причината за трагичния инцидент във Варна, който завърши със смъртта на 14-годишно момиче.

На 15 август морето остава опасно заради мощно мъртво вълнение, флагът ще е червен, информира пред Би Ти Ви Симеон Карадимов, спасител на Централния плаж в Бургас. Той обясни, че водата само привидно е спокойна, след като е спряла ветровата вълна. Има и много дънни ями, който също са много опасни, уточни спасителят.

Карадимов посъветва хората да не ходят на неохранями плажове и да се съобразяваме с указанията на спасителите. Ако все пак попаднете в мъртво вълнение, трябва да се отпуснете, а не да плувате срещу вълнението. Важното е да запазите спокойствие е да подадете указания на спасителите, припомни основните правила спасителя.

"Най-големият проблем при червен флаг е неспазването на указания. Той не се слага произволно. Единственото, което можем да направим, е да ги подканим да излязат от морето", призна спасителят.

Снимки: Агнес Методиева