Морски семейства изкупиха къщите в селата край Павликени

Новини
15:40 - 04 Май 2021
3810
Морски семейства изкупиха къщите в селата край Павликени

Оживление на пазара на селски имоти в Павликенско наблюдават през последната година от общинската администрация. На база на внесените налози по сделките се отчита бум на купувачи на къщи по селата в общината.
Интересът е основно към спокойствието на малките населени места - Вишовград, Паскалевец, Росица.

"Купувачите са предимно от морските градове. Заради ковид ограниченията хората искат едно сигурно местенце на село, а в района все още цените не са така високи, както край Елена например", каза кметът Емануил Манолов.

Освен заради пандемията търсенето се обяснява и с предстоящото изграждане на магистрала "Хемус" в Павликенско. В перспектива по аутобана до Варна ще се стига за около 2 часа.
В общинския център също има огромно търсене на имоти, но няма предлагане, отчита кметът.

"Завръщат се много хора от чужбина, от София и се установяват в Павликени", обясни инж. Манолов. В града вече се очертава недостиг на места за паркиране. Затова е предприета повсеместна проверка на гаражните клетки между блоковете. Установява се имат ли одобрени проекти, спазени ли са сроковете и т.н.

Незаконните ще бъдат премахвани. Освен това се готви редуциране на зелените площи. Ще се обособят детски площадки, а останалото ще бъде асфалтирано за изграждане на достатъчно паркоместа.