Битка до смърт! Язовец, питон и чакал в жестока схватка (ВИДЕО)

Топ
12:22 - 10 Декември 2019
3913
Битка до смърт! Язовец, питон и чакал в жестока схватка (ВИДЕО)

Туристката Розелин Кержос се оказала на точното място в точния момент в парка Чобе в Ботсвана, за да заснеме битка до смърт между питон, два чакала и меден язовец, наричан още рател или медояд заради любимото му лакомство.

Огромното влечуго първоначално взима превес, увито около тялото на язовеца, за да го задуши до смърт и погълне. Наблизо африкански бивол наблюдава с безразличие, докато хрупка листа. Изненадващо в помощ на свирепия рател идва първо един, а послБтке и втори чакал, надушили възможност да похапнат змийско на аванта.

Те не се хвърлят слепешката срещу десетките остри като игли зъби на змията, но действията им са достатъчни да отклонят вниманието на питона от язовеца. Който с характерната за него упоритост и настойчивост, макар и хапан жестоко от питона, се измъква от стягащата прегръдка на змията-удушвач.

Когато в мелето се включва вторият чакал, язовецът вече се бие на два фронта - срещу живата все още змия и срещу конкурентите за месото й. Започва нещо като дърпане на въже между чакал и язовец, захапал питона откъм главата, което се оказва фатално за удушвача. 

Накрая известният с пословичната си агресивност и остри зъби медояд, който, когато се разбеснее и е притиснат, напада дори лъвове в Африка, придърпва питона в храсталака, извън захапката на отчаяните чакали, помогнали му да се отърве от хватката на 4-метровия питон.

Вижте видеото: