Мощна хакерска атака е сринала е-винетките

Пробивът в системата на АПИ е извършен в нощта срещу неделя

Актуални новини
15:20 - 23 Февруари 2020
2180
Мощна хакерска атака е сринала е-винетките

Хакерска атака е извършена снощи по системата за електронните винетки, съобщи Николай Нанков, зам.-министър в МРРБ. Проф. Олег Асенов от Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) я е определил дори като "зверска", каза още Нанков.
 
В тази връзка по-рано днес от АПИ съобщиха, че е-винетки може да се закупят от сайта bgtoll.bg, мобилното приложение BGTOLL, от терминалите за самотаксуване и на гишетата по основните гранични контролно-пропускателни пунктове – ГКПП "Калотина", ГКПП "Капитан Андреево", ГКПП "Кулата", Дунав мост – Русе, Дунав мост – Видин, ГКПП „Силистра“, ГКПП "Станке Лисичково“ и ГКПП "Илинден".
 
"Работи се по отстраняването на затрудненията в продажбата на електронни винетки, временно е затруднена покупката на е-винетки от сайтовете www.vinetki.bg, www.tollpass.bg, www.digitoll.bg, www.telenor.bg, www.A1.bg, както и на каса в мрежата на мобилния оператор А1, Български пощи, Easy Pay и в бензиностанциите „Лукойл“,  "Еко“, „Петрол“ и ОМВ, а също чрез терминалите “Cashterminal” в мрежата на “Интеркапитал Груп".