Москов безмилостен към Мая: "Обикновеният човек" Манолова взимаше пари от милиардера Божков

Новини
12:22 - 21 Май 2020
28600
Москов безмилостен към Мая: "Обикновеният човек" Манолова взимаше пари от милиардера Божков

Бившият здравен министър Петър Москов атакува без задръжки Мая Манолова след  тирадата й срещу кабинета и призивите й за оставка. Докторът обвини бившето червено острие в лицемерие заради призивите й за връщане на властта на „обикновените хора” и индиректно заяви, че нейната кампания е била финансирана от милиардера Васил Божков.

„Спомням си, че мащабите на финансиране на кампанията на "обикновения човек" Манолова, бе осигурено от "абсолютно най-обикновените хора" с най-обикновените хазартни бизнеси.”, написа Москов.

„Слушам г-жа Мая Манолова, тя обявява че иска да върне властта на "обикновените хора". Разпалено атакува всяка неправда на света, защото тя е от "обикновените хора" и живее техните проблеми и трудности. Вълнуващ автентичен зов за справедливост, си казвам и аз и другите, които слушат. После си спомням, че на едно място се казва -"по делата им ще ги познаете", бе ироничен някогашният заместник на Иван Костов в ДСБ.

Тъмносиният доктор припомни как  когато през 2015-а е наложил приемането на законово задължение, НЗОК да сключва договори за онкологично лечение, само при осигурена комплексност на лечението. (това значи да не могат да вземат пари от касата, ако Ви разкарват като непотребна вещ да си търсите място за лечението си, когато не им е финансово изгодно), Манолова бе от "обикновените депутати" от БСП и ДПС, които атакуваха закона в "обикновения съд", който го отмени, защото пречел на "обикновената търговска дейност" в болниците.

Анестезиологът обаче настъпи границата, като си позволи да навлезе в тежкия здравословен проблем на Манолова отпреди няколко години и битката й с рака.

„След това, животът срещна г-жа Манолова с тежко здравно предизвикателство от същото естество. Тя като един "обикновен човек" потърси комплексното лечение на една "обикновена" германска болница... Толкова за "необикновените" превъплащения на лицемерието!”, заключи безмилостно Москов.