Московски съд затвори училището за деца на чужди дипломати

САЩ
12:10 - 03 Април 2023
1152
Московски съд затвори училището за деца на чужди дипломати

Англо-американското училище в Москва, в което учат деца на дипломати и чуждестранни бизнесмени, бе затворено за три месеца след решение на московски съд.

Тушинският районен съд в руската столица е наредил да се затвори училището като част от разглеждането на протоколи за нарушение на изискванията за образователни дейности.

Прокуратурата е предявила искове срещу документите за придобито образование на 18 преподаватели в училището. Според прокуратурата книжата им не са легализирани и преведени по установения ред. Обвинението също така твърди, че училището "няма и (или) не е разработило допълнителни общообразователни програми, които се прилагат" за всички години на обучение" - от началните класове до 12 клас.

От администрацията на училището обаче настояха делото да бъде прекратено, като твърдят, че всички лиценционни изисквания са спазени. От прокуратурата са възразили.

Англо-американското училище е основано през 1949 г. от правителствата на САЩ, Великобритания и Канада. Цената на обучението в него варира от 21 до 36 хиляди долара на година.