Москва предупреди руснаците да се въздържат от пътувания до Естония

Русия
16:15 - 28 Юни 2022
3466
Москва предупреди руснаците да се въздържат от пътувания до Естония

Руското външно министерство предупреди днес, 28 юни, руските граждани да се въздържат от пътуване до Естония. Това се посочва в съобщение на сайта на ведомството.

„Във връзка с открито враждебното отношение на Естония към Русия и нейните граждани, руското външно министерство препоръчва на гражданите на Руската федерация да се въздържат от пътуване до Република Естония“, се казва в него.

Оттам уточняват още, че данъчно-митническото управление на Естония обяви въвеждането на забрана за износ на редица стоки за Русия, считано от 10 юли. Забраната важи и за физически лица.

Забранени за износ са някои видове храна, мебели, чанти, обувки, електроника и др., чиято стойност надвишава 750 евро. Не се разрешава също да се изнасят от Естония и самите парични банкноти.

Естонските власти предвиждат глоба за нарушаване на забраната, а също и лишаване от свобода до три години за един гражданин и до пет години за група лица. Според руски дипломати по този начин Естония нанася удар по обикновените граждани на Руската федерация.