Москва се закани на Киев след удара по руския танкер в Керченския пролив

Говрителката на руското външно министерство Мария Захарова каза, че Украйна предприема все нови и нови терористични атаки

Актуални новини
20:24 - 05 Август 2023
7425
Москва се закани на Киев след удара по руския танкер в Керченския пролив

Москва няма да остави украинската атака срещу танкер в Керченския пролив, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

"Подобни варварски акции не могат да бъдат оправдани, те няма да останат без отговор, авторите и извършителите им неминуемо ще бъдат наказани", заяви Захарова. 

Тя подчерта, че Русия категорично осъжда тази терористична атака, която е застрашила не само живота на екипажа на танкера, но и е създала риск от мащабна екологична катастрофа. "Киевският режим, който не бива осъждан от западните страни и международните организации, активно предприема все нови и нови терористични методи, този път в акваторията на Черно море", каза още говорителката на руското външно ведомство. 

Отговорност за нападението вече пое Службата за сигурност на Украйна в лицето на нейния председател Василий Малюк, който, както отбеляза Захарова, "с характерната за укронацистите безчовечност" нарече нападението, целящо убийството на невъоръжени цивилни граждани, "легитимна, логична и ефективна стъпка". "Международната общност за пореден път може да види с очите си каква "законност" изповядва Киев", добави Захарова.