Москва засилва ракетните удари по Киев

Украйна
13:07 - 15 Април 2022
3177
Москва засилва ракетните удари по Киев

Броят и мащабът на ракетните удари по цели в Киев ще бъдат увеличени в отговор на каквито и да е терористични атаки или саботаж на руска територия. За това предупреди говорителят на руското министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Той съобщи, че тази нощ ракета с морско изстрелване "Калибър"е поразила Жулянския машиностроителен завод "Визар" в покрайнините на украинската столица. Унищожени са цехове за производство и ремонт на зенитно-ракетни комплекси.

По данни на Конашенков от началото на "специалната военна операция" в Украйна руските сили са унищожили 132 самолета, 105 хеликоптера, 456 безпилотни летателни апарата, 2213 танка и други бронирани превозни средства.

Той заяви, че през последната чрез въздушни удари руските войски са елиминирали седем вражески обекта, включително тактическа ракетна установка "Точка-У" и временна база на украинско националистическо формирование.

Конашенков съобщи и че комплекс С-400 е свалил в Черниговска област украински хеликоптер Ми-8, който преди това атакувал населено място в Брянска област в Русия.

По последна информация на руското Министерство на здравеопазването пък осем души са били ранени при обстрела на Брянска област. Петима от тях са ​​в болница, като двама са в тежко състояние.

По-рано беше съобщено, че през нощта в украинската столица са били регистрирани няколко силни експлозии.

В сряда Русия заплаши да удари командните центрове на Украйна, след като заяви, че Украйна е нападнала руска територия.