Мотикаря застава пред съда за детско порно

С Павел Скръчков на подсъдимата скамейка са Валентин Палийски, Александър Иванов и Стефан Великов

Общество
17:11 - 24 Април 2023
2152
Мотикаря застава пред съда за детско порно

29-годишният пловдивчанин Павел Скръчков, известен още като Мотикаря, се изправи пред Окръжния съд по обвинение за организиране и ръководене на престъпна група, занимаваща се с разпространението на детска порнография. С него подсъдими са Валентин Палийски, Александър Иванов и Стефан Великов.

Според прокуратурата групата е създадена на неустановена дата в началото на яуари 2014 г., а дейността и е продължила до 18 юли 2017 г. Четиримата създали интернет страници, сайтове и платформи, където държали и разпространявали снимки и видеа с порнографско съдържание.

В началото във фейсбук страницата “Мотикаря”, откъдето идва прозвището на Павел Скръчков, бяха споделяни забавни картинки и колажи. Тя беше изтривана няколко пъти, но винаги се появяваше отново. Мотикаря беше хит сред тийнейджърите и новите профили бързо набираха популярност. 

“Считам, че са налице пречки за даване ход на делото. Двама от подсъдимите са били представлявани от защитници, които към настоящия момент отсъстват”, посочи прокурор Борис Мендев. 

След съвещание съдия Весела Евстатиева насрочи делото за 2 юни.