Мотото на “Арт Поток 2020“ е “Харизмата има значение“

Фестивалът ще се проведе от 17 до 27 юли в Царево и Лозенец

Култура
17:10 - 10 Юни 2020
3700
Мотото на “Арт Поток 2020“ е “Харизмата има значение“

Петото издание на фестивала „Арт Поток“ ще се проведе от 17 до 27 юли в Царево и Лозенец, съобщи организаторът Димитър Тодоранов. "Харизмата има значение“ е мотото на тазгодишния фестивал. Това показва нашето отношение към хората с харизма“, коментира той.

Сред участниците ще бъдат артистите Георги Тошев, Ненчо Илчев, Кирил Ефремов и Кирил Кирилов, като организаторите преговарят още със Захари Бахаров и Силвия Лулчева.

Мецанатът Димитър Тодоранов обяви част от събитията, които са планирани за фестивала – театрални постановки и представяне на нови книги в салона на читалище „Георги Кондолов“, изложби в зала „Галерия“ на Общински исторически музей в Царево, богата музикална програма. Културните празници ще завършат с изложбата на децата от Лятната арт академия. Малките таланти от школата по рисуване ще творят цяло лято на малкия плаж в Лозенец. В края на академията в


“Традиционно фестивалът винаги има една премиера през последните 4 години. Тази година премиерата ще е на продуцента Кирил Кирилов, който все още е в работно заглавие. Предвиждаме още 2-3 постановки“, сподели още Тодоранов.

Събитието отново се организира съвместно с община Царево, а основната сцена ще бъде в Хасиенда Бийч, като събитието ще бъде с вход свободен, изключвайки театралните постановки.

За първи път на „Арт Поток“ ще бъде изиграна и пиесата „Който оцелее, нека разкаже“, постановка на Богдан Петканин, с участието на Руслан Мъйнов, Мария Сапунджиева, Кирил Ефремов, Сашо Кадиев, Ненчо Илчев и млади актьори. Друго представление, което ще се играе по време на фестивала е „Мъжът на жена ми“, постановка на Мариус Куркински с участието на Ненчо Илчев, Кирил Ефремов и Мария Сапунджиева.

Тази година в Лозенец ще бъде открит и Амфитеатър, който ще събира около 300 зрители, той е до самото море, в близост до Малкия плаж на Хасиенда Бийч.

В Хасиенда Бийч ще има издание на проекта на Диана Алексиева „Поетите“, в който популярни актьори ще четат известни класически произведения, отново на сцената на клуба ще дебютира и моноспектакълът „Мъжът ми е виновен“ от Лиза Шопова с участието на актрисата Силвия Лулчева.