Моуриньо със специален съвет за Генчев

У нас
21:39 - 09 Септември 2024
1173
Моуриньо със специален съвет за Генчев

Като треньор на Лудогорец - Станислав Генчев, се е изправял срещу Тотнъм на Моуриньо (б.а. - през сезон 2020/21 в групите на Лига Европа - 1:3 и 0:4). Пред "Тема Спорт" наставникът на "сините" разкри и какъв съвет е получил от Специалния.

"Урокът от евротурнирите не е само един, защото като треньор водих Лудогорец срещу много силни отбори и изключително качествени специалисти. След като сме играли срещу такива отбори и сме правили анализ на мачовете, видях страшно много тактически прийоми, които след това използвах в моите тимове. И много от тях ми носят успех и днес. Това е опит, който не може да се научи от една книга - да прочетеш нещо и да го научиш. Това са неща, които, като ги преживееш, осъзнаеш и видиш как се случват де факто и как се превъплъщават идеите на един треньор на терена, осъзнаваш ги много по-добре и можеш да ги използваш...

Сблъсъкът с Моуриньо, разговорът с Моуриньо или когато играхме с Антверпен, с Еспаньол - това бяха все мачове срещу страхотни специалисти с тактически идеи, които до този момент аз не бях виждал в българското първенство. И след това, както се казва, занаят се краде и се опитах на много места да ги приложа и мога да кажа, че ми донесоха успех.

С Жозе Моуриньо имахме разговор след втория мач с него (б.а. - срещу Тотнъм в Лондон). Никога няма да забравя неговите думи, когато ми каза: "Ако се колебаеш кого да пуснеш на терена, винаги избирай по-смелия играч! Футболът трябва да се играе със сърце и смело. Винаги смелият футболист ще ти донесе по-добър резултат, отколкото един футболист, който има качества, но се притеснява или няма психика да издържи на напрежението, което го съпътства", заяви Генчев.