Мозер: Спиралата от избори трябва да спре

Днешните политици трудно могат да се нарекат политици, те работят за себе си, заяви почетният земеделски лидер

Политика
14:39 - 23 Септември 2022
2727
Мозер: Спиралата от избори трябва да спре

България е прекрасна страна, жалко че не е добре стопанисвана. Не може да се правят избори едни след други, това струва пари, в България няма много средства. Но човек трябва да има вяра и надежда, аз съм оптимист. Баща ми вярваше в България и живееше за България. Това заяви почетният лидер на „Обединени земеделци” Анастасия Мозер пред Евронюз.

На въпроса как през 90-те политиците са намирали сговор и консенсус, за разлика от сега, когато партиите не могат да намерят общ език, Мозер отговори: „Тогава хората бяха различни. Когато аз се оттеглих от политиката, казах, че вече не се вписвам в този политически ландшафт. Тогава хората имаха принципи и виждания, бяха сериозни хора, имаха опит. Нещата бяха много по-различни и резултатите бяха по-различни, върна се назад тя земеделският лидер.

Тя припомни огромният резултат, постигнат от ОДС през 90-те.

„Бойко Борисов много направи, но аз не харесвам неговото отношение да си сам или само със СДС. Трябва подкрепа и солиздарност с всички демократични сили, каца Мозер.

Сега партиите чертаят разделителни линии още преди изборите. Политиците днес трудно може да се нарекат политици - действияга им не са в полза на България, а на самите тях. „В условията на кризи и нестабилност в световен мащаб на България са й нужни сериозни политици. Днес обаче те чертаят разделителни линии още преди да са ясни резултатите.

Човек трябва да работи за България, за демокрацията и само така ще се успее.