Мрачен Първан: Държавата блокира

БСП е личен проект, ГЕРБ са преторианците на Борисов, смята шефът на „Галъп”

Политика
19:35 - 06 Декември 2022
7473
Мрачен Първан: Държавата блокира

"Номинацията на проф. Николай Габровски за премиер с идеята да покаже ГЕРБ с човешко лице. За да излязат от изолацията. Още преди 4-5 месеца казах, че това ще бъде играта - не толкова да се състави правителство, колкото да не изглеждаме виновни, ако все пак се отиде на избори".

Това заяви за БНР директорът на "Галъп интернешънъл болкан" Първан Симеонов.

"Това е един мач, в който топката се разменя между двете полета на тенис игрището. ГЕРБ направиха непредизвикана грешка - прословутата хартиена коалиция, в която се хванаха на акъла на БСП и ДПС, а и повярваха в собствената си пропаганда. Така се наредиха на грешната страна на историята", добави Първан Симеонов.

Според директора на "Галъп интернешънъл болкан" личностите в политиката развиват болезнен нарцисизъм:

"БСП се е превърнала в личен проект, ГЕРБ е преторианската гвардия на Борисов. Всички са станали доста обидчиви. Не виждам как България ще върви напред... Има прекалено много патос във всички лагери на политическия терен, държавата блокира".

Първан Симеонов смята, че президентът "както се харесваше на всички, има опасност да остане равно отдалечен от всички":

"Той влиза в ролята на диспечер в политическия процес и като режисьор на пулт може да дава повече сила на лагера "Промяна" и на лагера "Статукво", в зависимост от ситуацията. В момента президентът носи и отговорността на властта".