Мрежата завря от та*аци с Никито Дренчев - специалист по Луната

Депутатът-дипломиран пилот обяви мисията "Аполо" за фейк и се окъпа в народната любов

Политика
17:25 - 21 Юли 2023
7758
Мрежата завря от та*аци с Никито Дренчев - специалист по Луната

Трети ден социалните мрежи врят и кипят от гаври с депутата-копейка Николай Дренчев, който се оказа привърженик на теорията, че кацането на Луната през 1969 г. е американски фейк. Докато чакаме Никито да събере подписи за референдум дали Земята е кръгла, или плоска, да се насладим на нарoдното творчество.

На 20 юли Дренчев, който за срам на 81-о и 118-о училище има формално образование, предизвика шок със съвършената си липса на елементарно усещане за света. По повод годишнината от мисията на "Аполо" той написа, че гравитацията на Луната е 1/10 от нашата, следователно астронавтите трябва да подскачат на 1 метър от повърхността.

Ето какво последва:

Не просто не искам да се подиграя с това, а искам да поздравя тези хора, че са чували за гравитация и вярват в съществуването на Луната. Значи има накъде още да върви куролацията между минималните научни познания и максималната увереност в собствената мисъл. - написа Самуил Петканов от "НЕ!Новините"

Уж вече свикнахме във Фейсбук да попадаме на бездънна глупост, ама като ги четеш, ти става страшно какви хора живеят около нас.
И един Дренчев от "Възраждане" се изказал научно...
Всъщност това е явление - да не вярваш в неоспорими факти. В случая има и допълнителен патос от българските антиамериканци.
Имало хора, които не вярват и в гравитацията, и умират, като се опитват да доказват.
Слагам линк към статия в коментарите, най-накрая са цитати от плоскоземци и антиваксъри по темата. - изказа се журналистът Иван Бакалов.

Тъй като повечето от вас не знаят - господинът с лекоатлетичския коментар е депутат от Възраждане, летец-пилот.
Според господинът Нийл Армстронг е никой, след като по време на кацането на Аполо не е прескочил еднометрова летва, поставена на Луната.
Тъй като в рамките на българския национален интерес е всячески да пазим рекорда на Стефка Костадинова, а по логиката на Дренчев човек без скафандър ще скочи 20,9 метра на височина, предлагам да се проведе референдум за обявяване на кацането на Луната за менте и за забрана на нови полети дотам.
Някоя астронавтка ще си поеме дълбоко въздух и ще ни вземе първото място, а това би било недопустимо посегателство на западния империализъм! - това пише общественикът Георги Харизанов.

Макар Цомчо да си ми остава любимец от Вгъзраждане, не мога да отрека и заложбите на този интелектуален Хълк, Дренчев .
P.S. Впрочем, аз не съм виждал снимка и на самата гравитация. Ние въобще сигурни ли сме, че има такова нещо? - пита Иво Канин.