Мустафа Карадайъ: Налице е неоспоримото евроатлантическо мнозинство

Лидерът на ДПС пак зове колегите си "за" еврото и Шенген - "надскочете партийното его"

Политика
11:10 - 12 Април 2023
1187
Мустафа Карадайъ: Налице е неоспоримото евроатлантическо мнозинство

След поредните ненужни избори, днес отново сме поставени пред изпитание - и ние, и обществото. Очакваше се и нямаше никакви предспоставки да е друго, а днес е факт - изборният резултат възпроизведе сходна структура като тази на предходните 4 парламента, а обществото си е все така объркано от неадекватното поведение на голяма част от политиците. Това е констатацията, която лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ направи в първата си реч в новия състав на парламента. И заяви пред депутатите, че е налице ясно евроатлантическо мнозинство. 

Независимо, че гласуват за различни сили, хората обаче са обединени в тезата, че нито една формация не трябва да управлява самостоятелно, а посланието на народа е ясно - политиците да седнат да говорят заедно, тълкува Карадайъ. И обясни в словото си, че именно под мотото за разум и диалог ДПС е подчинило цялата си кампания за вота, докато много от другите формации се занимавали със собствените си проблеми и ангажирали хората с критики срещу опонентите им. 

"Всички трябва ясно да изразят готовност за диалог без да превръщат това в показност пред камерите и в пиар акция. Нужно е всеки да очертае приоритетите и политиките, които предлага, като сяда на масата за преговорите. Ако искаме да имаме достойно евроатлантическо бъдеще на страната", предупреди Карадайъ. 

И заяви, че нямало нужда всичко да се случва пред камерите. Защото не рейтингът, а резултатите за хората са условията за успех. "В противен случай залагаме бъдещето на страната в несигурност и хората ще изгубят и малкото им останало търпение", предупреди лидерът на ДПС. 

По думите му политиците имат нужда просто да надскочат партийното си его. "В навечерието на Великден за християните, в свещение месец за нас Рамазан, трябва да работим за приоритетите на обществото, а дневният му ред да стане дневен ред и на политиците, да изведем България от кризите, а от ЕС да получим полагаемата ни подкрепа като страна-член", каза още Карадайъ. И очерта, също като ПП-ДБ, като основна цел присъединяването на страната в Еврозоната и Шенгенското пространство. 

Снимка: Агнес Методиева