Мустафа Карадайъ твърд срещу агресията на "Росенец" (НА ЖИВО)

Хората на Христо Иванов стигнаха до плажа по алтернативен маршрут

Политика
12:59 - 11 Юли 2020
4703
Мустафа Карадайъ твърд срещу агресията на "Росенец" (НА ЖИВО)

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ неколкократно призова симпатизантите на Движението да опазят етническия мир. Напрежението, възникнало в парк "Росенец" за секунди ескалира и се стигна до сблъсъци и арести. Първи с белезници се озова заместникът на Христо Иванов - Иво Мирчев. 

През това време Карадайъ е в резиденцията, известна като летните сараи на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. От вътре той обяви, че сградата се ползва за партийни нужди. 

Той на два пъти употреби думата "агресор" - първият път, когато призова симпатизантите на ДПС да защитят полицията, тъй като “агресорите нападат”, и втори път преди минути, когато призова симпатизантите "да застанат отпред при полицията, за да помагат срещу агресора". След това даде тон за пеене на химна. 

Впоследствие симпатизантите на ДПС започнаха постепенно да се оттеглят от плажа.

ОДМВР Бургас и лично кметът на морския град пък осигуриха алтернативен път до плажа на лесопарка на протестиращите, начело с хората на Христо Иванов. След кратко ходене сред храстите и близо до оградите на имота, собственост на ДПС, те стигнаха до плажа, където демонстрациите продължават.