Мустафа Карадайъ заръча 18 000 гласа от Кърджали

Политика
08:50 - 01 Юли 2021
3184
Мустафа Карадайъ заръча 18 000 гласа от Кърджали

Минимум 18 000 гласа от община Кърджали и четири мандата за областта заръча лидерът на ДПС и водач на листата в Кърджалийския многомандатен избирателен район Мустафа Карадайъ, съобщи пресцентърът на партията.

"През април дадохме старт на рестарта на държавата. Направихме една голяма крачка към възстановяване на държавността. За да се случи рестартът изцяло - в деня на изборите от 7 сутринта до 7 вечерта - с номер 7", е призовал Карадайъ от Кърджали.

Той е припомнил още за участието на ДПС във властта през 2007 г., времето, в което България стана член на ЕС. По думите на Карадайъ, тогава дългът от 17 милиарда лева е станал 1 милиард лева.

"Така се управлява с любов към родината", е посочил лидерът на Движението за права и свободи, цитиран от партийния пресцентър. Карадайъ е коментирал днешната ситуация, като е визирал напускането от млади хора на България, липсата на чужди инвестиции и увеличението на дълга на държавата на 20 милиарда лева, според съобщението.

"Кой ще го връща? Ще го връщат нашите деца и внуци", е казал Карадайъ."И затова - за достойни старини на нашите родители, баби и дядовци. За да може нашите братя и сестри да имат достойни доходи в нашата родина - на 11 юли с номер 7!" е призовал Карадайъ.
"Пътят, по който България ще върви, е пътят, който ДПС посочи", е заявил зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев. "Няма да позволим подмяна, промяна ще има, и то истинска", е посочил Цонев, цитиран от партийния пресцентър.

В събитието е участвал и президентът на европейските либерали Илхан Кючюк. "Ние сме партия, която носи отговорността на миналото, но в тази отговорност повежда към бъдещето. Ние искаме да съградим демокрацията наново, да направим институциите функциониращи, да направим така, че разговорът за бъдещето да преминава през официалните формати на държавата, да направим така, че да не сме най-бедната страна. Нека да дадем шанс на страната си с номер 7", е призовал Кючюк.

Екипът на Централния лъч се е срещнал с бизнеса и работодателите, както и с дамите от Женските дружества на ДПС в област Кърджали.