Мустафа не натискала партиите за кабинет на ГЕРБ, а се видяла с Камата

Очакваме да работим с новото правителство, но не сме привиквали никого на "Козяк", обявиха от US-мисията

Политика
16:46 - 22 Април 2021
5002
Мустафа не натискала партиите за кабинет на ГЕРБ, а се видяла с Камата

Посланикът на САЩ Херо Мустафа не е провеждала срещи с трите нарочени за несистемни формации - на Слави Трифонов Има такъв народ, Демократична България и Изправи се! Мутри вън!, както се твърдеше медийно през деня, а вместо това е разговаряла с легендата Христо Стоичков. 

"Посланикът не се е срещала с никакви политически партии, парламентаристи или политици. Нашето партньорство е изградено на здравата основа на взаимно уважение и доверие. Следващите стъпки при формиране на българското правителство ще се решат от избраните представители на българския народ и ние очакваме да работим с новото правителство", се казва в изявлението на американското посолство.

Оттам допълват, че Херо Мустафа все пак е провела много важна среща в четвъртък. Тя се е видяла с Камата. Двамата разговаряли за мостовете, които спортът изгражда между двете страни. Херо Мустафа благодари на легендарната осмица за това, че той е посланик на спорта между САЩ и България.

"Нашите отношения ще останат силни благодарение на трайните връзки между нашите два народа, изградени от хора като Христо Стоичков", казва посланикът на САЩ.