Мустака се обади от Белград: Плевнелиев е мафиот, Паси - синя каска!

Цветан Василев коментира победата на ГЕРБ на предсрочните парламентарни избори

Политика
08:00 - 06 Октомври 2022
6864
Мустака се обади от Белград: Плевнелиев е мафиот, Паси - синя каска!

Политическият пейзаж в България остава все така объркан. Поне за мен резултатите от изминалите предсрочни парламентарни избори не са изненада. Мисля, че връщането на бял кон на Борисов ще трябва да се отложи, защото тази негова победа определено е пирова. Това коментира в предаването „Честно казано с Люба Кулезич“ по „Евроком“ банкерът-беглец Цветан Василев.

 „Видно е, че Борисов и неговата партия ГЕРБ са останали в сериозна изолация – както вътрешна, така и външна. Видни са и неистовите му усилия да убеди по един или друг начин, а той умее, да влязат в коалиция тези, с които най-много му се желае, а именно „Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“. Тези, които всъщност събори и целеше да се върне на тяхното място. Очевидно българският народ си е направил изводите и не позволява на Борисов да му се даде това доверие, което самият той очаква. Така или иначе гласовете за ГЕРБ за от онези, които зависят от ГЕРБ и най-вече огромната инфраструктура от корупционни методи, свързани най-вече са общините, които от години се владеят от ГЕРБ“, отбеляза той.

„По отношение на казуса с КТБ свежият повей идва отвън. Моят оптимизъм идва оттам, че ние сме събрали много сериозен екип от външни и вътрешни адвокати, които в момента работят по стратегията от искове срещу държавата. Естествено, ще има и изненади. Подготвени и решени сме да покажем на държавата, че след като тя нарушава основни принципи на правото, тя ще бъде осъдена и ще плаща“, закани се той, но отказа да коментира точно за какви изненади говори.

„Съвсем скоро ще се разбере. 30 ноември е датата, когато изтича срокът, в който да влезе в сила решението на ЕСПЧ. Тогава ще се разбере дали говоря сериозно, или по-скоро емоционално“, добави Василев.

„Бившият президент Росен Плевнелиев е абсолютен съучастник. Ние с него имаме много специални отношения. Той за мен е абсолютна марионетка на задкулисния кръг, защото самият факт, че си избра за началник-кабинет Цветлин Йовчев би трябвало да говори много. На Плевнелиев не бих му обръщал особено внимание. Той очевидно се чувства доста изолиран, както и другата „синя каска“ Соломон Паси“, изтъкна Цветан Василев и добави: „Спасяването на евроатлантическата ориентация на България е камуфлаж. Основният проблем у нас е пленената правосъдна система и нейният център - прокуратурата“.