Мутафчийски контра: Ще се щракна сам в ресторант и ще взема наградата

Актуални новини
11:00 - 18 Февруари 2021
5027
Мутафчийски контра: Ще се щракна сам в ресторант и ще взема наградата

Карат ме да отида да се щракна сам в ресторант и да взема наградата. Така началникът на НОЩ ген. Венцислав Мутафчийски коментира изявлението на Сдружението на заведенията в България, което дава 1000 лв. награда на първия човек, който им изпрати доказателства, че здравният министър проф. Костадин Ангелов или шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски ходят на ресторант по време на локдауна.

Повод за обявената награда са получени сигнали, че двамата медици ходят по заведения и ресторанти, обясняват от организацията. Оказва се, че най-вероятно това не пречи на отговорните за издаването на дискриминационни забрани лица да нарушават собствените си заповеди, твърдят ресторантьорите.

Има и втора награда. Тя е 100 лв. в брой и 400 лв. ваучери за снимка или видео на главния здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, на началника на центъра по паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев и на шефа на "Пирогов" проф. Асен Балтов.

Днес проф. Костадин Ангелов обяви, че не е нарушавал собствената си заповед за затваряне на заведенията. Той каза, че много добре си спомня кога за последен път е бил в ресторант - това било преди ресторантите да хлопнат врати заради епидемията.