Мутафчийски тества актьорите от Армията за COVID-19

Военният театър отваря врати, ще се играе на голямата сцена и в София тех парк

Култура
15:30 - 03 Юни 2020
4162
Мутафчийски тества актьорите от Армията за COVID-19

Дни преди първите срещи с публиката, целият актьорски състав на театър "Българския армия", заедно с всички останали служители и техните семейства, са минали през тестове за коронавирус, съобщиха от театъра.

От там допълват, че тестовете са направени с помощта на Военномедицинската академия и лично - на генерал-майор проф. Венцислав Мутафчийски. От театъра не уточняват дали някой е дал положителна проба за коронавирус. Но пък фактът, че в събота "Българска армия" отваря врати с най-хитовите комедийни заглавия от своя репертоар означава, че за щастие може би в театралните редици няма заразен.

Първият спектакъл от подновения сезон във Военния театър, който ще се играе на 6 юни на открита сцена в "София тех парк", е "Кафе с претенции" с Юлиан Вергов, Иван Радоев и Моньо Монев.

Ясни правила при влизане и излизане на зрителите ще гарантират тяхното настаняване в театъра и на откритата сцена. Носенето на маски в театъра ще бъде задължително.

Първата среща в салона на театъра - "Да разлаем кучетата", е на 9 юни (вторник). Като провокация към зрителите, режисьорът Иван Урумов и актьорите в спектакъла - Иван Налбантов, Стефка Янорова, Георги Кадурин, Анастасия Ингилизова, Веселин Анчев, Тигран Торосян, Асен Кобиларов, Милен Миланов, Мирослав Пашов и Борислав Стоилов, вплитат в сюжета и темата за коронавируса и носенето на маски.

На снимката горе: Актьорите от Театър "Българска армия" Гергана Плетньова, Иван Радоев и Моню Монев по време на миналогодишните награди "Аскеер". Тази година церемония нямаше... Снимка: Агнес Методиева